Op zoek naar brillen voor dames? Dan kan het nog weleens lastig zijn om de perfecte bril aan te schaffen. Het is namelijk heel persoonlijk welke bril iemand mooi vindt, daarbij heeft iedereen een andere vorm gezicht. Overigens kun je dames brillen met sterkte bestellen maar ook zonder. Je hebt de keuze uit meerdere modellen, zo heb je ronde, rechthoekige of vierkante modellen, maar bijvoorbeeld ook piloten of cat-eye modellen. Als je online brillen voor dames bestelt, dan kun je vaak filteren op de verschillende modellen. Gelukkig zijn alle brillen gemakkelijk te overzien in een overzicht en kun je meestal ook op filteren op materiaal of kleur. Brillen kunnen van veel verschillende materialen zijn gemaakt. Zo zijn er brillen die bijvoorbeeld gemaakt zijn van kunststof, acetaat, Italiaans acetaat of titanium. En wist je dat er ook verschillende bril maten zijn?

Bril maat, hoe kies je de juiste?

Er zijn verschillende bril maten, van small tot extra wide. Een small is 133mm en een extra wide is 146mm. Dit is de totale breedte van het montuur. Hoe weet je dan welke maat je hebt? Nou, dit weet je door je zonnebril op te meten. Meet de totale breedte van het montuur van de buitenkant rand tot aan de buitenkant rand. Met de uitkomst hiervan kan je een nieuwe bril uitzoeken. Vaak kun je online ook een rekentool vinden op webshops die brillen voor dames verkopen. Op die manier weet je snel welke brilmaat geschikt is voor jouw hoofd. Tevens is er vaak ook een virtuele paskamer op een brillen webshop, waardoor je de bril naar keuze kunt passen via je smartphone bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar kinderbrillen?

Kinderbrillen

Als je op zoek bent naar kinderbrillen, is het vaak mogelijk om deze te bestellen via dezelfde webshop als brillen voor dames. Ook kinderbrillen zijn zowel met als zonder sterkte verkrijgbaar, en ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Bij kinderbrillen staat de leeftijd erbij vermeld, zodat je zeker weet dat de kinderbril geschikt is voor je kind. Zo heeft een kind van vier natuurlijk een kleinere bril nodig dan een kind van twaalf. En wil je je bril goed beschermen? Zorg er dan voor dat je een brillenkoker erbij bestelt. Dan kun je de bril altijd goed opbergen en voorkom je dat er krassen op de bril komen. Dit zou natuurlijk zonde zijn, en een brillenkoker is ook gemakkelijk op te bergen in je tas!

Geef een reactie