Als je een elektrische fiets hebt gekocht dan wil je natuurlijk dat de elektrische fiets zo lang mogelijk mee gaat. Het is dan erg belangrijk dat je de elektrische fiets regelmatig onderhoudt. Een elektrische fiets bestaat namelijk uit meerdere gevoelige onderdelen die erg belangrijk zijn voor de functionaliteit van de elektrische fiets. Hier vind je meer informatie over hoe jij het beste de elektrische fiets kunt onderhouden. 

 

Banden controleren 

Elke fiets is zoals je weet voorzien van banden. Banden kunnen verslijten, maar ook kan de lucht die in de banden zit ontsnappen. Het is erg belangrijk dat je regelmatig de banden controleert. Je moet de banden onder andere controleren op slijtage, want de banden moeten grip hebben om te voorkomen dat je valt. Ook is het erg belangrijk dat de banden van de fiets niet zacht zijn, want je wilt niet op het frame fietsen. Als je banden te zacht zijn en je gaat over een hobbel heen, dan is de kans groot dat er deuken in het frame van de band komen. Hierdoor kan het wiel van je elektrische fiets aparte bewegingen maken en ook is de kans groot dat je band hierdoor lek gaat. 

 

Bouten en ketting controleren 

Als je aan het fietsen bent dan moet de elektrische fiets veel trillingen verdragen. Je fietst namelijk niet altijd op asfalt, maar ook op stenen wegen. Door de trillingen die hierdoor ontstaan, is het mogelijk dat de bouten en moeren van de fiets los komen te zitten. Dit is gelukkig in de meeste gevallen niet aan de orde bij een nieuwe elektrische fiets. Vaak merk je dit probleem pas op na enkele jaren. Het is daarom belangrijk dat je dit na enkele jaren regelmatig controleert. Daarmee voorkom je namelijk onnodige schade aan je fiets. 

Batterij laten controleren 

Als je één of meerdere Sparta elektrische fietsen hebt, dan is het verstandig om de batterij regelmatig te laten controleren bij een fietsenwinkel. Zij hebben namelijk apparatuur om de capaciteit van de batterij op te kunnen meten. Het komt namelijk weleens voor dat een batterij capaciteit verliest en vervangen moet worden. Het vervangen van de batterij hoeft gelukkig niet regelmatig te gebeuren. Zo dient dit maar eens in de zoveel jaar te gebeuren. Wanneer dit nodig is merk je ook aan de hoeveelheid kilometers die je kunt fietsen op een volle accu. Op het moment dat dit minder wordt, dan is de accu aan het verzwakken.

Geef een reactie