Het is weer hoog tijd voor jouw maandelijkse nieuwe schoenenmerk. Weet je wel, die rubriek waar je elke maand een schoenenmerk leert kennen wat wellicht je leven gaat veranderen? Niet? Nou, afijn, maar deze maand is het dus HOFF. HOFF sneakers dames, heren, het maakt me niet uit, maar de schoenen zijn prachtig, dus laten we er snel naar gaan kijken. 

De backstory 

Schoenenmerk HOFF werd in 2016 opgericht in het zonnige Spanje, met één doel voor ogen; hun klanten veranderen in moderne Assepoesters. Wat ze daar precies mee bedoelen? Gelukkig niet dat één van hun sneakers telkens afvalt als je een trap afrent, maak je geen zorgen. Nee, HOFF wil dat alle schoenen die ze maken hun klanten als gegoten zitten; alsof ze specifiek voor hen gemaakt zijn. Naast dat doel hebben ze het bedrijf gebouwd op drie andere idealen: kwaliteit, goed ontwerp én betaalbaarheid. De eerste en de laatste van die twee pilaren bereiken ze door eerlijke, duurzame materialen te gebruiken voor hun schoenen, en de klant nooit meer te vragen dan eerlijk is voor zowel bedrijf als consument. Betaalbaarheid is minstens net zo belangrijk als kwaliteit bij een schoenenmerk; prachtige schoenen die net zoveel kosten als de duurste juwelen heeft de gemiddelde consument immers niet zoveel aan. 

Elegantie X contrast 

En dan nog even over dat ontwerp; is het wat? De ontwerpers van HOFF halen hun inspiratie overal vandaan. Dat is het eerste wat opvalt als je de schoenen van het jonge merk ziet; geen ontwerp is hetzelfde. De meeste lijken niet eens op elkaar. Het zijn moderne, eigentijdse sneakers met felle kleuren. Mijn favoriete detail? De vaak felgekleurde zolen, van turquoise tot schreeuwend rood. De ontwerpen van HOFF staan op het modeprincipe van contrast. Een contrast tussen kleuren, tussen ronde en scherpe vormen, tussen zachte en ruwe materialen en tussen kalm ontwerp met heftige zool of andersom. Ook vinden ze het belangrijk dat de schoenen lang meegaan, zowel qua ontwerp als qua materiaal; dat is pas echte duurzaamheid. De schoenen van HOFF zijn er om een statement te maken en een elegantie toe te voegen aan elke outfit, juist omdat ze durven kleur te gebruiken. 

 

Kortom, een paar HOFF sneakers zou niet misstaan in jouw kast. Ze zijn elegant, comfortabel, kwalitatief goed én negen van de tien keer hartstikke betaalbaar. Maar nog veel belangrijker wellicht; met je aankoop support je een jong schoenenmerk met hart voor de zaak. 

Geef een reactie